Hlavní obsah

Zloděj s květináčem připravil klenotnictví o zlato za čtvrt miliónu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Pomocí květináče, který si přinesl, rozbil zatím neznámý zloděj vitríny ve zlatnictví na Čechově ulici v Přerově. Odnesl si zlaté šperky za zhruba 250 tisíc korun. K případu došlo v úterý v podvečer. Policie o něm informovala ve čtvrtek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel přišel do prodejny v 17.20 hodin a v ruce držel květináč s rostlinou. Obě prodavačky byly v tu dobu v zadní místnosti, kde čistily stříbro. Muž za pomoci květináče rozbil skleněnou výplň pultové vitríny a odcizil z ní dvě plata, na kterých bylo připevněno přibližně 160 zlatých přívěsků různých tvarů a velikostí. Obě plata přitiskl k sobě a z prodejny utekl,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zloděj podle ní utíkal přes Čechovu ulici na náměstí Svobody a dále již nezjištěným směrem. „Podle popisu se jednalo o muže ve věku asi 40 let, 175 cm vysoké postavy. Oblečenou měl černou bundu s kapucí a kšiltem, které měl na hlavě,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní žádají občany, kteří se v inkriminované době nacházeli v blízkosti prodejny a mohli by policii sdělit jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatele, aby tak učinili na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám