Hlavní obsah

Zákazník během zkušební jízdy okradl bazar o auto

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O osobní auto okradl dosud neznámý pachatel pomocí lsti jeden z ostravských autobazarů. Po vykutáleném zákazníkovi i po automobilu dosud policie pátrá. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: archív, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloděj zamířil do ostravského autobazaru v pátek odpoledne a zaměstnancům řekl, že by chtěl koupit automobil. Nejprve se ve společnosti prodavače projel v autu Škoda Octavia, to se mu ale nelíbilo, a tak požádal o další jízdu s vozidlem Volkswagen Bora za 93 tisíc korun.

„Nejprve řídil prodejce, který měl vůz zastavit v Ostravě-Vítkovicích, aby mohlo dojít k záměně řidičů. Motor vozidla zůstal v chodu. Neznámý se dotazoval na různá technická data vozu a v nestřežené chvíli do auta naskočil a z místa i s otevřenými dveřmi ujel na ulici Místeckou,“ uvedla Holčáková.

Pracovníci autobazaru udělali chybu v tom, že před jízdou si od zákazníka nevyžádali žádné doklady ani osobní údaje. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné užívání cizí věci. Policisté pátrají po neznámém muži a vyhlásili i pátrání po vozidle,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám