Hlavní obsah

Znásilnění nahlásila po dvaceti letech, už je ale pozdě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Táborští kriminalisté prošetřují oznámení ženy, která mužům zákona v tomto týdnu uvedla, že byla před dvaceti lety znásilněna bratrem svého souseda. Trestní stíhání je však promlčeno a případ bude odložen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve středu oznámila 52letá žena táborským kriminalistům, že byla před více než dvaceti lety znásilněna ve svém tehdejším bytě. Pachatelem byl podle ní bratr jejího souseda. Žena v té době měla malou dceru, která si hrávala se sousedovými dětmi.

Aby se muž dostal k ženě do bytu, vymyslel si, že si její dcera v bratrově bytě zapomněla hračku. Žena muže nejdřív odbyla s tím, že stačí hračku donést druhý den. Po delším přemlouvání však dveře otevřela a toho pachatel ihned využil.

„Vrhnul se na ni, chytil ji, zatlačil ji do obývacího pokoje a povalil na zem. Poté ji přes její odpor znásilnil. Po vykonání soulože byt opustil. Od té doby s pachatelem v kontaktu nebyla,“ řekla mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

Znásilněná žena se rozhodla, že o tom nikomu neřekne. Až po více než dvaceti letech se o této události zmínila před pracovnicí jednoho úřadu, která ji přemluvila, aby věc oznámila na policii. Kriminalisté v současné době případ prověřují.

„Protože od uplynutí skutku uběhlo více než dvacet let, tím pádem je trestní stíhání promlčeno, bude případ v souladu s trestním řádem odložen,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám