Hlavní obsah

Během chvíle hořela tři auta a sauna, majetek za milióny hasiči uchránili

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva požáry museli během noci na pátek likvidovat olomoučtí hasiči. Nejprve v areálu firmy v Holici, místní části Olomouce, kde byla v plamenech tři zaparkovaná vozidla, poté v Jeremenkově ulici v Olomouci, kde hořela sauna a vedlejší přístřešek. Nikdo nebyl zraněn, škoda se teprve vyčísluje. Zásahem však hasiči uchránili majetek za milióny.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„V Holici zasahovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Oheň tam zachvátil dvě nákladní auta a dodávkový vůz, přičemž v nebezpečné blízkosti stála další zaparkovaná nákladní vozidla, která se nám intenzivním ochlazováním podařilo uchránit. Dodávkový automobil však shořel a u náklaďáků kompletně vyhořely kabiny a části nákladových prostor,“ informoval Právo mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že příčina požáru je v šetření, škoda se vyčísluje.

Při požáru sauny, který v době příjezdu hasičů, již nabíral na intenzitě díky velkému množství topného dřeva, zasahovali profesionálové a také dobrovolníci z Černovíra, Chválkovic a Velké Bystřice. „Plameny velmi rychle přeskočily na dřevěné zastřešení a další vybavení ve dvoře určené k relaxaci místního sportovního areálu. Rovněž i částečně poškodily zateplení a konstrukci sousedící budovy STK,“ uvedl Hošák.

Zásah podle něj stěžoval uzavřený přístup do areálu. „K plamenům jsme se museli dostat rozbitím vchodových dveří do mycí linky v komplexu budov STK. Teprve potom jsme požár lokalizovali a následně další dvě hodiny dohašovali a vynášeli ohořelé špalky dřeva určené k topení sauny. „Rovněž v tomto případě je příčina vzniku požáru v šetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám