Hlavní obsah

Při útěku před policisty skočil zloděj do ledové Bečvy

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Skokem do řeky Bečvy se pokusil uniknout před policisty v noci na neděli v Přerově sedmadvacetiletý muž, který se krátce předtím vloupal do areálu výkupny surovin v Kojetínské ulici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Nešel krást kov, ale odstranil mříž a rozbil okno na unimobuňce, ve které je kancelář. Tu prohledal, ale nic neodcizil. Majiteli způsobil škodu 6 000 korun. V souvislosti s tímto případem byl o několik minut později kontrolován policejní hlídkou na Benešově nábřeží,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po kontaktu s policisty se podle ní muž pokusil o útěk a skočil do řeky Bečvy. „Muži zákona ho vyzvali, aby se vrátil na břeh. Mladík si to po chvíli rozmyslel a za pomoci policistů byl z chladné vody vytažen,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k drobným zraněním, které si muž způsobil při pádu během útěku, skoku do vody a podchlazení, byl převezen do nemocnice, kde byl jednorázově ošetřen. „Následně byl zadržen a převezen do policejní cely, odkud byl po provedení úkonů propuštěn na svobodu,“ dodala Zajícová.

Mladík je podle ní podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci ve stádiu pokusu. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám