Hlavní obsah

Ostravský zubař, který se oběsil, měl údajně AIDS a tajil to

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bývalý ředitel Městské nemocnice Ostrava a zároveň renomovaný ostravský zubař Jan Zháněl, který minulý týden spáchal sebevraždu, údajně trpěl nemocí AIDS. Uvedla to televize Nova s tím, že lékař svou nemoc tajil jak před pacienty, tak i před svými sexuálními partnery.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sebevraždu údajně spáchal lékař ve chvíli, kdy skončil se zápalem plic v nemocnici, a hrozilo, že se na jeho tajemství přijde. Lékař měl údajně několik stovek pacientů, z nichž řada bude muset pro svůj klid zřejmě podstoupit test na HIV.

Zháněl se už před časem rozvedl. Podle lidí z jeho okolí byl gay, kterému nebyl nezávazný sex cizí. Zda mohl někoho nakazit, není jasné. „Podezření vychází z toho, jakou nemocí naposledy trpěl. To jsou ty pneucystové pneumonie, které se obyčejně vyskytují u lidí, kde je nějaké porušení imunity,“ řekla televizi krajská hygienička Helena Šebáková.

Jan Zháněl v letech 2006 až 2010 fungoval také jako zastupitel Ostravy-Poruby. „Je to lidská tragédie, moc nás to mrzí. Vím, že se po odchodu ze zastupitelstva věnoval své zubařské praxi, kterou provozoval u nás v Porubě. Rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ řekl Právu již dříve starosta městského obvodu Lumír Palyza (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám