Hlavní obsah

Lupič okradl důchodce o brašnu, místo notebooku v ní našel překvapení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velké zklamání zažil v neděli lupič, který na ulici přepadl 67letého muže a okradl ho o brašnu na notebook. Když z místa činu utekl a zavazadlo otevřel, musel se nejspíš zhrozit – místo přenosného počítače našel uvnitř Bibli a náboženské časopisy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Loupež se odehrála krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Dosud neznámý pachatel důchodce nejprve napadl slovně a žádal po něm vydání tašky. Když to odmítl, vzal násilník do ruky kámen a začal bít muže do hlavy.

„Následkem úderů měl muž upadnout na zem. Utrpěl zranění v oblasti hlavy, poté byl ošetřen lékařem,“ uvedla mluvčí.

Po otevření tašky musel být pachatel velmi překvapen. „Lze předpokládat, že podezřelý očekával získání jiného majetku, neboť zavazadlo bylo taškou na notebook. Počítač však neznámý v tašce nakonec nenalezl, spolu se zavazadlem pachatel odcizil Bibli a další předměty s náboženskou tématikou, například časopisy a DVD nosiče,“ dodala mluvčí. V případě dopadení hrozí pachateli za loupež až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám