Hlavní obsah

Ve zlosti ukopl řidičce zrcátko, prý za to, že se do něj nepodívala

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další případ agrese za volantem vyšetřovala na sklonku uplynulého roku ostravská policie. Šestačtyřicetiletá řidička se stala terčem útoku o dvacet let mladšího řidiče jiného auta, jehož minulý týden údajně ohrozila při jízdě na Svinovských mostech. Muž řidičku pronásledoval až k obchodnímu centru, kde jí po zaparkování vulgárně vynadal a ukopl jí zpětné zrcátko.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Jednání muže bylo podle ní vyhodnoceno nakonec pouze jako přestupek proti majetku.

„Muž řidičku na parkovišti před obchodním centrem atakoval vulgarismy, načež měl začít kopat do zrcátka jejího vozu, poškodit jej a z místa ujet. Muž byl ale policisty vypátrán a k poškození vozu se doznal,“ sdělila mluvčí.

Řidič se hájil tím, že ho žena při jízdě ohrozila. „Měl jí sdělit, že pokud nepoužívá zrcátka, tak by je mohl z vozu ženy odstranit. Nato měla žena reagovat slovem ´prosím´. Muž proto zrcátko podle svých slov ukopl na její žádost. Nicméně následný den, kdy ve věci podal vysvětlení, již konstatoval, že si ženinu žádost vyhodnotil špatně a nedorozumění je mu líto,“ dodala mluvčí.

Další muž bušil do mercedesu

Nejde přitom o jediný případ agrese na silnicích, který policie na začátku tohoto roku uzavřela. Z přečinu poškození cizí věci je od pondělka stíhán také 47letý muž, který na počátku listopadu kvůli odlišnému názoru na způsob jízdy předjel ve Velké Polomi u Ostravy mercedes, před kterým prudce zabrzdil. Po zastavení vystoupil z vozu a začal napadat řidiče i jeho spolujezdce. Ti se ve voze ve strachu před násilníkem uzamkli.

„Muž měl tlouci na předmětný vůz a při odjezdu mercedesu měl kopnout do auta a poškodit jej. Znalec způsobenou škodu na majetku vyčíslil na téměř 12 000 korun. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám