Hlavní obsah

Hlaďte mě, žádala záchranáře pacientka v sanitce

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes náročné povolání přináší práce záchranářů také humorné situace. Jednou z nich byl v končícím roce zásah záchranné služby na severu Moravy. Při transportu ošetřované ženy sanitním vozem přišel pro zdravotníka netradiční požadavek od pacientky.

Článek

Žena, kterou převáželi do nemocnice, požadovala, aby ji zdravotník v sanitce hladil. Ten to odmítl a doporučil ženě, aby se s tím obrátila na jiné.

"Navíc upozorňujeme, že tento výkon není hrazen zdravotní pojišťovnou," doplnil s úsměvem mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Chybné použití jediného slova vytvořilo další úsměvné sdělení. Posádka sanitky přijela ošetřit muže, který měl být zraněn při požáru. Ten ale evidentně pomoc nepotřeboval. Dům opustil sám a byl v pořádku.

V protokolu o zásahu pak zdravotníci uvedli: "Při příjezdu vitální funkce plně stabilní, chodí nešťastný kolem nádraží, že mu hasiči vymočili ložnici."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám