Hlavní obsah

U Slaného se převrátil autobus s lidmi do příkopu, řidič zemřel

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný
Aktualizováno

Na rychlostní silnici číslo sedm u Slaného na Kladensku havaroval ve středu dopoledne autobus. Skončil v příkopu na boku, cestovalo v něm 14 lidí. Řidič autobusu při nehodě zemřel, informovali hasiči. Tři lidé jsou zraněni.

Záběry havarovaného autobusuVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala mezi 27. a 28. kilometrem před desátou hodinou dopoledne u Kutrovic před vesnicí Lotouš směrem na Prahu. Linkový autobus jel z Loun do hlavního města.

Silnice musela být uzavřena v obou směrech, policie dopravu odklonila. Kromě pozemních záchranných složek na místo přiletěly i dva vrtulníky záchranné služby. Hasiči na místě vyprošťovali zaklíněného řidiče.

Foto: Jiří Forman, Právo

Místo dopravní nehody.

Podle nepotvrzených informací Novinek nejspíš řidič zkolaboval za volantem kvůli zdravotním potížím.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Při nehodě zemřel řidič autobusu, kterého museli hasiči vyprostit.

„Jednoho člověka jsme resuscitovali, bohužel i přes maximální úsilí záchranářů se tuto osobu nepodařilo oživit a lékař konstatoval smrt. Tři zbývající osoby převážíme do slánské nemocnice,“ informovala mluvčí záchranky Tereza Janečková. Tři zranění lidé jsou potlučení z nárazu a mají spíše lehčí zranění.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Havarovaný autobus v příkopu.

Foto: Jiří Forman, Právo

Místo dopravní nehody.

Podle hasičů, kteří z autobusu vyprošťovali řidiče, bylo ve voze celkem 14 cestujících, z toho čtyři děti. „Autobus hasiči vytahují z příkopu a snaží se ho postavit zpět na kola,“ řekla Právu mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám