Hlavní obsah

Muži loupili v klenotnictví, policie je měla za 12 minut

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rychlý zásah předvedla brněnská policie v pátek ve Vídeňské ulici. Dva muže, kteří údajně přepadli zlatnictví, dopadla nedaleko místa činu. Pomohla jim k tomu duchapřítomná prodavačka, když loupež telefonicky ohlásila na linku 158. Stalo se tak v 11:40, pachatele měla policie za 12 minut. O případu informovala policie v pondělí.

Článek

Darebáci nejdříve přistavili k prodejně bílou dodávku, jeden z mužů vběhl dovnitř a na prodavačku zaútočil paralyzérem. Naštěstí nebyl příliš účinný, žena duchapřítomně předstírala mdloby, a pachatel tak nerušeně vnikl za pult, aby nabral úlovek – šperky, drahé kovy.

Mezitím prodavačka vyskočila ven, křičela o pomoc a ihned telefonovala. Zloděj se toho zalekl a vyběhl, polekal se také psa, který na něj v prodejně lehce zaútočil. Oba pachatelé ve věku 37 let zmizeli bez kořisti, měli reflexní vesty a na hlavách helmy.

Tyto rekvizity zanechali v areálu nedalekého pneuservisu, kde rovněž vyměnili registrační značky auta. Zanedlouho byli dopadeni za použití donucovacích prostředků. Policisté navrhovali jejich vzetí do vazby, soudce rozhodl o vyšetřování na svobodě.

„Kdyby použili kvalitnější a modernější paralyzér, mohli prodavačce velmi vážně ublížit,“ prohlásil kriminalista Pavel Kříž. Policie stíhá podezřelé na svobodě, jsou obviněni z trestného činu loupeže, hrozí jim deset let kriminálu. Vyšetřovatelé teď zjišťují, zda nemají na svědomí ještě další dosud neobjasněné loupeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám