Hlavní obsah

Vyšetřování havárie autobusu, kterému se utrhla střecha, se přesouvá do Rakouska

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Čeští policisté ukončili vyšetřování říjnové havárie rakouského autobusu u obce Rybník na Českokrumlovsku. Vyslechli tři desítky lidí a spis předali okresnímu státnímu zastupitelství. Celý případ se tak přesouvá do Rakouska, kde na základě důkazů hrozí obvinění řidiči autobusu.

Foto: Jiří Falout, Právo

Autobus přišel při nehodě o střechu

Článek

„Zatím není nikdo stíhán, protože případ si převezme rakouská strana,“ vysvětlila mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Spis o případu předala policie českokrumlovskému státnímu zastupitelství. „Cestou právní pomoci jej předáme rakouským státním orgánům,“ podotkla českokrumlovská státní zástupkyně Blanka Klinovská.

Případ bude dořešen v Rakousku právě kvůli tamnímu občanství řidiče. Kdyby byl stíhán i souzen v Česku, platil by například zákaz řízení pouze v naší republice.

Rakouský řidič si 14. října zřejmě nevšiml značky upozorňující na výšku mostní konstrukce a najel pod ní tak, že se nárazem utrhla celá střecha autobusu. Tři desítky lidí utrpěly zranění a byli převezeni do českých i rakouských nemocnic.

Na místě zasahovalo asi sedmdesát záchranářů. Nehoda se stala na firemním zájezdu, když se účastníci vraceli z Lipna. V autobuse bylo 44 cestujících, z toho 12 Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám