Hlavní obsah

Trestankyně v Opavě zdolala čtyřmetrový plot věznice, spustila ale alarm

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O útěk z ženské věznice v Opavě se v úterý pokusila trestankyně, která si zde odpykává trest za krádeže. Podařilo se jí přelézt čtyřmetrový plot, dostala se ale do ochranného pásma, kde spustila sirény. Její pokus nakonec skončil neúspěchem, podle vedení věznice neměla žádnou šanci dostat se na svobodu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost potvrdila mluvčí věznice Dagmar Slaná. „Třiadvacetiletá žena byla na vycházkovém dvoře uvnitř areálu. Najednou se rozhodla, že přeleze čtyřmetrový plot, což se jí podařilo. Dostala se do zakázaného pásma, kde spustila alarm. To ji vylekalo a vzápětí zase přelezla zpátky na dvůr, kde byla okamžitě zajištěna pracovníky vězeňské služby,“ řekla mluvčí.

Za pokus o útěk žena dostala ten nejvyšší možný trest – 28 dnů na samotce. „Událost vyšetřuje policie, která bude řešit případnou trestní odpovědnost,“ dodala Slaná.

Pokus o útěk je v opavské věznici výjimečný. „Naposledy jsme podobný případ řešili před dvěma lety, kdy se odsouzená pokusila oplocení pro změnu podlézt. I tento její pokus skončil neúspěchem,“ dodala mluvčí.

Mluvčí opavské policie René Černohorský potvrdil, že případ policie řeší pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Žena tak musí počítat s tím, že pobyt za mřížemi si kvůli svému nerozvážnému kousku prodlouží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám