Hlavní obsah

Matka a syn si přitápěli propan-butanovým infrazářičem, málem zemřeli

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dyjákovice

Velké štěstí měl mladík z Dyjákovic na Znojemsku, když v úterý o vlásek unikl smrti. V bezvědomí jej našli doma příbuzní, kteří přivolali pomoc. Jeho matku ale ve velmi vážném stavu transportoval do nemocnice vrtulník.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Osmatřicetiletá žena si s devatenáctiletým synem doma přitápěli propan-butanovým infrazářičem. Protože do místnosti nebyl odpovídající přístup vzduchu, poté, co topné zařízení spotřebovalo kyslík, oba upadli do bezvědomí. Tak je našla jejich příbuzná a přivolala záchranáře. Téměř současně vyrazili na místo hasiči.

„Pět minut před třináctou hodinou vyjela na místo jednotka ze stanice v Hrušovanech nad Jevišovkou. Přizváni byli, aby změřili koncentraci plynu při úniku z karmy. Při průzkumu zjistili, že v domě plyn neunikal, příčinou byl infrazářič,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči pomohli záchranářům, kterým se podařilo mladého muže probrat z bezvědomí, matku ale museli oživovat a ve velmi vážném stavu ji do nemocnice přepravil přivolaný vrtulník. Sanitkou odcestoval do péče lékařů i zachráněný mladík. Na hasiče pak zbyl úkol odvětrat místnosti domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám