Hlavní obsah

Při požáru domu záchranáři ošetřovali ženu a šest dětí

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Pětašedesátiletou ženu a šest dětí ošetřovali záchranáři v sobotu odpoledne poté, co prostory domu ve Lhotě u Opavy zakouřil hořící kočárek. „Jejich postižení se jevilo být lehčího charakteru,“ sdělil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Jak Právu řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster, v zádveří domku shořel starý kočárek. „Došlo k zadýmení domku. Děti samy vyběhly ven. Když jsme přijeli na místo, uvnitř domku byla žena, špatně chodí, ven ji vyvedli hasiči,“ popsal.

Humpl uvedl, že záchranáři informaci o požáru a zranění několika osob převzali od hasičů po druhé hodině odpoledne.

„K události byly vyslány výjezdové skupiny rychlé zdravotnické pomoci a posádka rendez-vous. V péči záchranářů bylo celkem sedm osob,“ sdělil Humpl. Upřesnil, že 65letou ženu zasahující lékařka ošetřila na místě, převoz do zdravotnického zařízení nebyl nutný.

„U šesti dětí nebylo možno vyloučit intoxikaci zplodinami hoření. Proto byly po prvotním ošetření transportovány k dalšímu odbornému vyšetření na dětské oddělení Slezské nemocnice v Opavě,“ doplnil mluvčí záchranky s tím, že se jednalo o pět dětí ve věku jednoho až čtyř let a třináctiletého chlapce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám