Hlavní obsah

Lupič byl velmi hezký muž, řekla svědkyně ostravské policii

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policii se podařilo sestavit portrét lupiče, který 8. listopadu v Ostravě-Porubě přepadl mladou ženu. Přispěla k tomu jednašedesátiletá svědkyně, která poskytla tak detailní popis, že to překvapilo i zkušené kriminalisty. Svědkyně mimo jiné uvedla, že pachatel byl velmi hezký muž.

Článek

K přepadení došlo v časných ranních hodinách na ulici I. Sekaniny. „Neznámý muž nejprve narazil do 27leté ženy, načež ji strhnul k zemi. Ženě zakryl ústa a nařídil, aby se nedívala a vydala peníze. Oběť muži vydala částku ve výši 1 500 korun, muž ale požadoval další finance. Poškozená tedy nabídla stravenky, které však podezřelý odmítl,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že při útoku žena navíc ztratila náušnici.

Policisté poté našli svědkyni, která velmi podrobně popsala podezřelého muže. „Její velmi precizní popis překvapil kriminalisty svou detailností. Většinou svědci nedisponují obdobnou pozorovací schopností, případně později nejsou schopni to, co viděli, detailně popsat nebo si fakta s odstupem času nepamatují,“ uvedla Holčáková.

Hledaný pachatel je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 175 centimetrů, štíhlé postavy a má krátké hnědé vlasy. Byl oblečen do červené bundy s klasickým límečkem, bunda byla opatřena zipem a lemována v oblasti prsou i zad pruhem širokým možná dva centimetry. Muž měl dále maskáčové kalhoty v kombinaci modro-šedé barvy. Zvláštním detailem maskáčových kalhot byly jakoby povolené nitě v oblasti stehen.

Existuje předpoklad, že muž je kuřák nebo strávil dobu před skutkem někde v restauraci, herně. Byl totiž cítit cigaretovým kouřem.

"Kromě překvapivých, detailních popisných informací k podezřelému svědkyně dále uvedla, že jde o velmi hezkého muže,“ doplnila policejní mluvčí.

Jakékoliv informace k podezřelému lze sdělit na policejní lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám