Hlavní obsah

Podvodníci v Brně posílají lidem falešné výzvy k zaplacení dluhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brňany obtěžují podvodníci, kteří po lidech žádají zaplacení dluhů, které mají údajně k městu. Na tyto problémy upozornil v polovině října magistrát policii. Vedení Brna vyzvalo veřejnost, aby byla opatrná. Potíže ale neustaly. V uplynulých dnech se 350 lidí obrátilo na magistrát s tím, že je kontaktovali podvodníci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejního mluvčího Pavla Žáry pochází nejvíce stížností z Bystrce a Kohoutovic. Lidé dostávají poštou zásilku nazvanou "UPOZORNĚNÍ NA NEDOPLATEK". Podle přiloženého dopisu jde prý o pokuty za dopravní přestupky, které dosud nebyly městu uhrazeny.

Finanční sankce údajně udělil Odbor dopravněsprávních činností Magistrátu města Brna, což ale není pravda. Výzva na úhradu částky uvedené na poukázce je napsána na hlavičkovém papíru odboru. Neschází na něm ani příslušné razítko - tedy jeho napodobenina. Součástí dopisu je vyplněný poštovní poukaz.

Pokud občané obdrží skutečnou zásilku od magistrátu, odesílatelem bude jeho odbor rozpočtu a financování. Na poukázce bude číslo účtu 172523/5400. Číslo účtu i variabilní symboly k typům plateb jsou zveřejněny na webových stránkách města.

Pokud má občan pochybnosti o oprávněnosti obdržené výzvy, může se na věc telefonicky dotázat na odboru rozpočtu a financování na číslech 542 173 050 nebo 542 173 005.

Kauzou se od poloviny října zabývají kriminalisté na základě trestního oznámení, které dostali od města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám