Hlavní obsah

Havarovaný kamión skončil po srážce se škodovkou v řece

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na Blanensku došlo v úterý odpoledne ke srážce osobního vozu s kamiónem. Ten po střetu sjel do řeky Svitavy. Jeho řidič naštěstí vyvázl bez zranění, řidič osobního vozu musel být ošetřen. Silnice musela být kvůli následnému vyprošťování uzavřena.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Velké komplikace na hlavním tahu z Brna do Svitav na silnici 1/43 způsobila v úterý odpoledne nehoda osobního auta a kamiónu. Řidič za volantem Škody Fabie byl u obce Svitávka na Blanensku zřejmě oslněn sluncem a vjel do protisměru, kde se bočně srazil s kamiónem.

Ten se po střetu stal neovladatelným a sjel do řeky Svitavy. Záchranáři museli ošetřit zraněného čtyřiačtyřicetiletého řidiče škodovky, řidič kamiónu vyvázl z nehody nezraněn, byl pouze promáčený. Kvůli vyprošťování kamiónu musel být frekventovaný tah uzavřen.

„Únik provozních kapalin z havarovaného tahače v řece nebyl zjištěn, protože ale hrozilo utržení palivové nádrže, hladinu Svitavy hasiči přehradili nornou stěnou a připravili zásoby sorbentu,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Hasiči pomohli z návěsu vyložit palety s hutním materiálem a před vyproštěním kamiónu odstranili překážející dřeviny a rozřezali část svodidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám