Hlavní obsah

Vřelá voda popálila muže při výbuchu kotle na Opavsku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohuslavice

Rozsáhlé popáleniny po celém těle utrpěl ve čtvrtek večer jednatřicetiletý muž při výbuchu kotle na tuhá paliva v rodinném domku v Bohuslavicích na Opavsku. Muže přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice.

Článek

Záchranáři v Bohuslavicích zasahovali před desátou hodinou. „Na místo vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to ze stanoviště v Dolním Benešově. Lékařská výjezdová skupina však v té chvíli zasahovala u jiné události a ošetřovala vážně nemocné tříleté dítě. Operátoři proto na místo výbuchu vyslali spolu se zdravotnickou pozemní posádkou také vrtulník z Ostravy,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dodal, že u přistání vrtulníku museli asistovat hasiči, jejichž vozidla nasvítila místní hřiště, aby mohla helikoptéra bezpečně usednout.

„Záchranáři ošetřili jednatřicetiletého muže, který byl vážně zraněn poté, co jej zasáhla horká voda a pára při výbuchu kotle. Zasahující lékař zjistil popáleniny I. až II. stupně v oblasti horních i dolních končetin, zad a obličeje,“ doplnil Humpl s tím, že muž byl při vědomí, jeho stav byl ale vážný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám