Hlavní obsah

Bývalý zástupce šéfa strážníků se chtěl zabít, když měl být propuštěn

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

V pokus o sebevraždu vyústily spory, které už několik měsíců otřásají městskou policií v Jaroměři na Náchodsku. Výfukovými plyny se ve středu večer pokusil zabít bývalý zástupce velitele strážníků Roman Dvořák poté, co měl být na základě zprávy o auditu činnosti městské policie propuštěn ze zaměstnání.

Článek

„Kvůli zprávě kontrolního výboru bylo již v úterý svoláno mimořádné zastupitelstvo. Zde zazněly závažné informace, týkající se prohřešků v pracovní kázni bývalého zástupce velitele. Poté se ve středu od 17. hodin uskutečnilo jednání městské rady s policií a členy kontrolního výboru, kde se hovořilo například o nedostatcích ve výkazech služeb, prakticky bylo prokázáno, že pan Dvořák čerpal pohonné hmoty pro vlastní potřebu a podobně,“ uvedl starosta Jiří Klepsa (bezp.).

Zřejmě již během tohoto jednání Dvořák odešel. „Začali jsme po něm pátrat na základě oznámení. Akce trvala necelou hodinu a skončila o půl jedenácté v noci,“ potvrdila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová a její slova doplňují také informace z krajské Zdravotnické záchranné služby. „Dvě posádky vyjížděly k muži, který se nadýchal výfukových plynů, a to ve 22:19. Zdravotníci pacienta na místě ošetřili, zajistili k transportu a převezli do nemocnice v Náchodě,“ uvedli zdravotničtí záchranáři.

Svého bývalého nadřízeného našli v automobilu na louce přilehlé k Jaroměři právě strážníci městské policie. „Jsem nesmírně rád, že mu život zachránili strážníci, kteří v tu chvíli nebyli ve službě a přitom to byli vlastně jeho odpůrci. V rámci svého osobního volna se jim podařilo ho najít a zachránit mu život,“ pokračoval starosta Klepsa s tím, že vzhledem k tomu, že byla v posledním měsíci zjištěna tak hrubá porušení pracovní kázně i u dalších strážníků, budou další výpovědi následovat.

„Chci, aby u jaroměřské městské policie zůstali pracovat pouze ti, kteří chtějí pracovat na zajištění bezpečnosti a pořádku ve městě,“ uzavřel starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám