Hlavní obsah

Účetní základní školy údajně zpronevěřila 100 tisíc korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Ze zpronevěry více než sta tisíc korun viní karlovarští kriminalisté 41letou bývalou účetní základní školy v Nové Roli u Karlových Varů. Podle obvinění si ve více než čtyřiceti případech peníze školy převáděla na svůj účet, kupovala si za ně zboží na internetu nebo si z nich hradila kredit ke svému telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Karlovy Vary zahájili trestní stíhání jednačtyřicetileté ženy ze spáchání přečinu zpronevěry,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Právu se podařilo zjistit, že se jedná o bývalou účetní ZŠ v Nové Roli. „Na svůj osobní účet převáděla různě vysoké finanční částky z bankovního účtu školy. Z účtu školy obviněná žena měla provádět platby za své soukromé nákupy, internetové obchody, kredity do mobilního telefonu a podobně. Aby zakryla svoji činnost, měla vystavovat fiktivní doklady nebo je pozměňovala,“ popsal Valenta s tím, že takto pozměněné doklady vkládala do účetnictví školy.

„Kriminalisté zjistili, že se žena tohoto jednání měla dopustit ve více jak čtyřiceti případech a způsobila škodu přesahující 100 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

„Nesrovnalosti v účetnictví školy našla účetní, která nastoupila namísto původní účetní,“ vysvětloval novorolský starosta Václav Heřman (ODS). „Do školy jsme poslali hloubkovou kontrolu. S ředitelem školy jsme dohodli, že bude účetnictví školy pečlivěji kontrolovat,“ dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám