Hlavní obsah

Kriminalisty vyšetřuje kvůli uprchlému vězni inspekce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Případem tři kriminalistů, kterým v pátek utekl ze služebního auta spoutaný muž podezřelý z řady krádeží, se zabývá Inspekce ministra vnitra. Podle jejího ředitele Mikuláše Tomina bude prověřovat, zda se policisté nedopustili nedbalostního trestného činu.

Článek

"Inspekce prošetří podezření z trestného činu maření úkolu veřejného činitele z nedbalosti. Podle zákona má na to lhůtu dvou měsíců, ale samozřejmě záleží například na tom, jaké znalecké posudky si bude nutné vyžádat," dodal Tomin.

Dva policisté ze tříčlenné eskorty byli v pondělí až do vyšetření případu postaveni mimo službu. Zatím nebylo rozhodnuto o tom, jestli budou propuštěni. Pokud by ale inspekce zjistila, že se trestného činu dopustili, soud by je mohl potrestat až ročním vězením nebo zákazem činnosti.

Jednoduchý plán

Kriminalisté si vyzvedli sedmatřicetiletého Jaroslava Soukupa z pražské vazební věznice Na Pankráci kvůli dalšímu z výslechů. Odvezli ho nejprve na služebnu a později s ním chtěli projet místa, na kterých měl krást a loupit. Soukup doprovázený třemi kriminalisty však využil okamžiku, kdy policejní auto zastavovalo ve Ctiradově ulici v Praze 4 a uprchl i s pouty na rukou. Policisté ho již nedohonili a dosud ho ani nenašli.

Reklama

Související články

Spoutaný vězeň utekl kriminalistům z auta

Pořádnou ostudu si způsobili pražští policisté, kterým v pátek večer při převozu z vazby uprchl s pouty na rukou sedmatřicetiletý muž podezřelý z řady krádeží...

Výběr článků

Načítám