Hlavní obsah

Žena se snažila uhasit svůj hořící dům, popálila se

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

K požáru rodinného domku v Bílčicích na Bruntálsku vyjelo v sobotu před polednem šest jednotek moravskoslezských hasičů. Majitelka se snažila požár v podkroví svého domu uhasit sama a přitom se popálila. Naštěstí jen drobně.

Článek

„Pět minut před jedenáctou hodinou v sobotu dopoledne vyjeli hasiči k nahlášenému požáru v Bílčicích, místní části Májůvka. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří podkroví a střecha staršího rodinného domku, který byl právě rekonstruován,“ popisoval událost mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster s tím, že na půdě byl uskladněný materiál pro opravy domu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Právo

Hasiči při likvidaci požáru domu.

„Na místě hasiči zastihli i majitelku domku, která se požár snažila sama uhasit ještě před příjezdem hasičských jednotek. Při hašení si žena způsobila drobné popáleniny na levé ruce, proto ji hasiči předali zdravotnické záchranné službě k ošetření,“ doplnil Faster.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Právo

Hasiči při likvidaci požáru domu.

V Bílčicích na Bruntálsku u požáru domu zasahovali profesionální hasiči z Bruntálu, ale také dalších pět dobrovolných hasičských jednotek z okolí. Oheň dostali hasiči pod kontrolu za půl hodiny, celý požár byl pak zlikvidován v sobotu odpoledne ve čtvrt na tři.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Právo

Hasiči při likvidaci požáru domu.

„Nyní jsou na místě policisté a vyšetřovatelé hasičů, kteří zjišťují příčinu požáru. Předběžně to vypadá, že se vznítil trám přizděný ke komínovému tělesu. Bližší ohledání ale bude možné až v neděli. Na místě proto zůstanou dobrovolní hasiči z obce Dvorce,“ upřesnil mluvčí. Škoda na rodinném domě byla předběžně vyčíslena na 900 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám