Hlavní obsah

Zmlácený řidič autobusu není ani po sedmi týdnech schopen výslechu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani po téměř sedmi týdnech hospitalizace v nemocnici není schopen výslechu třiašedesátiletý řidič linkového autobusu z Domažlic, kterého po kolizi na silnici brutálně zbil o 27 let mladší řidič osobního vozidla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Jeho zdravotním stav nám stále nedovoluje s ním promluvit,“ řekl v pondělí Právu šéf domažlické kriminálky Miroslav Vokáč. Případ tak zatím nemůže policie uzavřít. „Vyslechli jsme už všechny svědky. Chybí nám ale ještě lékařský posudek, o který bychom se mohli opřít při stanovení konečné právní kvalifikace,“ pokračoval Vokáč.

Řidič autobusu skončil na operačním sále s masivním krvácením do mozku. Lékaři ho doslova sebrali hrobníkovi z lopaty. Pět týdnů byl držen v umělém spánku. Nyní se pomalu zotavuje, stále má ale ještě výpadky paměti a špatně se pohybuje. Zda bude mít nějaké trvalé následky, nedokáže zatím nikdo říci.

Policie útočníka obvinila z pokusu těžkého ublížení na zdraví s tím, že právě s ohledem na znalecké posouzení rozsahu způsobeného zranění může ještě jeho jednání překvalifikovat. Šestatřicetiletý muž za volantem Škody Octavia napadl řidiče autobusu, o kterém tvrdí, že se ho snažil při předjíždění vytlačit ze silnice.

Auta o sebe zavadila

Oba vozy přitom o sebe lehce zavadily. K dopravní nehodě došlo 6. září na silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Řidič osobáku se snažil dostat před autobus v úseku, kde je předjíždění zakázané kvůli špatné přehlednosti.

„Vozidla o sebe štrejchla v místě, kde se vozovka nebezpečně klikatí a je velmi úzká. Oba řidiči se domluvili, že sjedou do města na autobusové nádraží, kde to vyřídí,“ uvedl k případu vedoucí domažlické pobočky ČSAD autobusy Plzeň Jan Šup. Tam také došlo k incidentu. „Odehrál se mezi autobusem a zdí. Jeden ze svědků viděl našeho řidiče odcházet z místa se zkrvavenou tváří a napuchlým obličejem. Zavolal policisty a záchranku, protože zraněnému řidiči útočník mobil rozmlátil o zeď,“ poznamenal Šup.

Zmláceného šoféra autobusu odvezla sanitka z nádraží do místní nemocnice. Jeho zdravotní stav se ale v průběhu dalších hodin prudce zhoršil a musel být okamžitě převezen vrtulníkem do Plzně. Útočník z nádraží ujel. Policisté ho dopadli ještě týž den v Klatovech. V rozhovoru pro Právo připustil fyzickou potyčku, ale rezolutně popřel brutální útok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám