Hlavní obsah

Otrávený muž, který ležel vedle zastřeleného, se probral z bezvědomí

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaatřicetiletý muž, kterého v neděli po poledni nalezla policie v bytě v Praze 10, jak leží v bezvědomí vedle zastřeleného stejně starého muže, je už při vědomí. Na ARO Thomayerovy nemocnice ho v pondělí vyslechla policie, jakékoli informace však zatím tají.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Mrtvý muž a další muž v bezvědomí byli nalezeni v neděli před polednem v ulici Strakošové v Praze 10 Pitkovicích.

Článek

„Probral se z bezvědomí a je mimo ohrožení života,“ řekla Právu mluvčí nemocnice Martina Štanclová. „Dnes ještě zůstane na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, zítra se uvidí, zda bude přeložen na jiné oddělení nebo propuštěn do domácí péče. Záleží, jak na tom bude,“ podotkla mluvčí.

Muže, který se zřejmě otrávil větším množstvím léků, policie už vyslechla. „Výslech se konal dnes,“ potvrdila Právu Štanclová.

Střelba v pražských PitkovicíchVideo: Jiří Forman, Novinky

Do jaké míry však jeho svědectví přispělo k objasnění nedělního dramatu, nechce policie zatím prozrazovat. „Čekáme na posudky, žádnou další informaci ke zveřejnění vyšetřovatelé zatím neuvolnili,“ řekla pouze mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Motiv činu tak zůstává nadále nejasný stejně jako možnost, že se na tragédii podílel někdo další.

Dvojici mužů, z nichž jeden byl zastřelen a druhý ležel nezraněn v bezvědomí vedle něj, nalezli policisté v neděli v poledne v domě ve Strakošové ulici v pražských Pitkovicích. Oběma je 32 let a v domě neměl údajně ani jeden z nich bydlet. Prvotní informace, že šlo o bratry, policie už o víkendu dementovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám