Hlavní obsah

Vězeň s krvavýma nohama ležel v plzeňském parku tři dny bez pomoci

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Podchlazeného muže s krvavými ranami na nohou, který údajně tři dny ležel bez pomoci v jednom ze skrytých zákoutí západočeské metropole, objevili v sobotu odpoledne plzeňští strážníci.

Článek

„Jednalo se o devětapadesátiletého muže z Havířova, který nemohl chodit kvůli bolestivým zraněním na chodidlech,“ sdělila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Podle informací Práva se jedná o propuštěného vězně, hlídka jej nalezla na trávníku v Přeštické ulici, zhruba tři sta metrů od místní železniční zastávky.

„Podle své výpovědi tam ležel už třetí den a od pátku nic nepil,“ upozornila Pužmanová. Strážníci muže ošetřili a převezli na chirurgické oddělení do Fakultní nemocnice Plzeň - Bory. Následně byl hospitalizován na kožním oddělení.

Podle mluvčí nemocnice Renaty Jenšíkové se jedná o zanedbané bércové vředy. „Jejich léčba si vyžádá delší hospitalizaci,“ řekl Právu Jenšíková. „V tomto období se u nás začínají objevovat zanedbaní bezdomovci stále častěji. Mívají vši, svrab, různé bakteriální infekce kůže nebo již zmíněné bércové vředy,“ dodala Jenšíková.

Muže kontrolovali už dříve

Podle svědectví čtenářů Novinek se nemocný muž v inkriminované lokalitě nacházel už dříve. „V úterý 4. října odpoledne na místo přijela policejní hlídka, která následně přivolala sanitku. Záchranáři s mužem hovořili, ale po čtvrt hodině odjela sanitka i policejní hlídka a muže se zakrvácenýma nohama tam nechali ležet dál,“ sdělila jedna ze čtenářek.

Policejní mluvčí Martina Korandová potvrdila, že hlídka i sanitka skutečně byly na místě. „Dotyčný ale odmítl lékařské ošetření, prohlásil, že nemá žádný problém. Nedopouštěl se žádného protiprávního jednání,“ vysvětlila, proč byl muž ponechán svému osudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám