Hlavní obsah

Sebrali mi půl miliónu z auta, oznámil policistům muž

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Údajnou krádež bezmála půl miliónu korun, které zmizely ze zadního sedadla Škody Fabia, prověřují ostravští kriminalisté. Pětačtyřicetiletý muž oznámil, že ho v Ostravě-Zábřehu okradl neznámý zloděj ve chvíli, kdy sedal do auta. Při následné honičce se podařilo údajnému pachateli uniknout.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Událost oznámil řidič fabie policistům ve čtvrtek. „Tašku se zhruba 485 tisíci korun měl odložit na zadní sedadla vozu. V době, kdy si měl sedat do přední části auta, odcizil tašku s penězi dosud nezjištěný pachatel. Poškozený se měl snažit běžícího pachatele dostihnout spolu s dalším svědkem, nicméně marně,“ popsala okolnosti uvedené v trestním oznámení mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

V posledních letech nejde o první případ, kdy řidiči automobilů oznámili, že byli okradení o hodně vysoké částky ze zaparkovaných automobilů. Objasněnost podobných krádeží ale není zvlášť vysoká, a nelze tudíž odhadnout, v kolika procentech případů jde o skutečné zločiny či o falešná oznámení motivovaná různými úmysly.

Pokud by se policistům podařilo krádež půl miliónu někomu prokázat, hrozilo by mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám