Hlavní obsah

Muž se zpovídá z vraždy barmanky před zraky jejího syna

Právo, Lucie Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Trestní senát táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích začal v pondělí řešit vraždu, k níž došlo letos v dubnu kolem druhé hodiny ráno v jednom z táborských nonstop barů. Sedmatřicetiletý Ukrajinec Vasyl Gavryliv tam podle obžaloby nožem zabil stejně starou barmanku vietnamské národnosti.

Foto: Lucie Janečková, Právo

Vasyl Gavryliv obžalovaný z vraždy barmanky

Článek

Za to mu hrozí až výjimečný trest. Celou situaci navíc sledoval syn zavražděné barmanky, který ležel na posteli v místnosti za barem, a po činu matce zavolal záchranku.

„Činu lituji, nevím, jak se to stalo. Chtěl jsem jen, aby mi vrátila moje peníze. Jejím dětem matku nenahradím. Nevím, proč jsem to udělal, měl jsem temno před očima,“ uvedl v pondělí před soudem obviněný Gavryliv s tím, že si víc nepamatuje.

Z obžaloby vyplývá, že muž zavraždil ženu pod vlivem alkoholu pravděpodobně kvůli tomu, že mu nedala dost peněz. Barmanka chtěla jeho požadavku vyhovět, a proto odemkla výherní automaty, z nichž mu dala hotovost. Poté požadoval dalších 100 tisíc korun. Když mu žena sdělila, že peníze nemá u sebe, ale v bance a že mu je poskytne později, vynutil si vydání dalších peněz z trezoru, který byl pod barem. Celkem dostal 19 500 korun.

Foto: Lucie Janečková, Právo

Vasyl Gavryliv obžalovaný z vraždy barmanky

Přitom Vietnamce vyhrožoval kuchyňským nožem. Následně ji vyvedl před barový pult, kde ji bodl nožem do hrudi a způsobil jí poranění v dutině hrudní. Vietnamka zemřela na místě. Ještě než muž z baru utekl, zmocnil se platební karty a průkazek úrazového pojištění dětí. Rozsudek by mohl předseda krajského soudu v Táboře Zdeněk Kučera vynést v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám