Hlavní obsah

Vatikán se ohradil proti údajnému natáčení erotického filmu s lékařem Bartákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pakliže se potvrdí informace, že lékař Jaroslav Barták zneužil svého přístupu na půdu vatikánského velvyslanectví v Praze k natáčení erotického filmu, apoštolská nunciatura proti tomu bude protestovat. Vatikánští diplomaté to sdělili prostřednictvím České biskupské konference.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Barták

Článek

Reagovali tak na informace TV Nova, která uvedla, že pražský lékař, jenž čelí obvinění ze znásilnění, ublížení na zdraví a dalších trestných činů, využil svého přístupu na půdu vatikánského velvyslanectví a zařídil natáčení historického film s erotickým obsahem v sídle velvyslanectví.

"Barták měl přístup na nunciaturu jako lékař za účelem poskytnutí zdravotní péče z důvodu podezření na vážnou chorobu, a pokud v tuto dobu zneužil svůj pohyb v prostorách nunciatury k inscenování a pořizování morálně závadných obrazových snímků, apoštolská nunciatura proti tomu jako zastupitelský úřad důrazně protestuje," píše se v prohlášení.

Podle Novy měl mít na nunciatuře štáb k dispozici dva sály, v jednom byla šatna a technické zázemí a ve druhém se natáčelo. Na místě nevznikly žádné erotické scény, i když se je prý Barták pokoušel prosadit. Film údajně vznikal v produkci Františka Jílka. Nova s odvoláním na svědka uvedla, že natáčení na diplomatickém zastoupení zařídil právě Barták.

Na Bartáka nedávno podala trestní oznámení již dvanáctá žena. V současnosti je pražský lékař obviněn ze znásilnění, sexuálního nátlaku, vydírání, nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám