Hlavní obsah

Na obchvatu Olomouce shořel náklaďák převážející slámu

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Několik hodin likvidovali hasiči v noci na středu na obchvatu Olomouce, který je součástí rychlostní komunikace R35, požár nákladního vozidla, které převáželo balíkovou slámu. Zachránit se jim podařilo jen přívěs nákladní soupravy, kabinu vozu a část převáženého materiálu oheň zničil. Požár zastavil na obchvatu dopravu.

Článek

„Informaci o hořícím nákladním vozidle na rychlostní komunikaci ve směru od Mohelnice na Brno, přijala tísňová linka v 19.28 hodin. Již v době příjezdu první jednotky byla kabina vozu a část nákladového prostoru prakticky kompletně v plamenech. Hasiči včasným zásahem a ochlazováním uchránili přívěs nákladního vozidla taktéž s obsahem balíkové slámy,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a také jednotka drážních hasičů. Požár se jim sice podařilo dostat pod kontrolu během necelé půlhodiny, ale do časných ranních hodin pokračovalo dohašování menších ohnisek a rozebírání ohněm zasaženého materiálu.

Na likvidaci následků požáru se podíleli i silničáři, kteří nakladačem přeložili materiál do přistavených kontejnerů odtahové společnosti. „Hasiči z požárem poškozeného nákladního vozidla přečerpali pohonné hmoty do přistaveného náhradního barelu,“ uvedl Hošák.

Po celou dobu zásahu byla komunikace od kruhového objezdu u Globusu ve směru na Brno uzavřena. Co bylo příčinou vzniku požáru, je zatím předmětem šetření. Vyčíslena zatím nebyla ani celková výše škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám