Hlavní obsah

Po divoké honičce zadrželi policisté zloděje auta

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policistům se podařilo v noci na pátek chytit po divoké honičce v ulicích Olomouce a pak i v řadě obcí na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku čtyřicetiletého zloděje, který v krajském městě odcizil vozidlo. Při divoké jízdě boural, utrpěl zranění, ale i přesto se ještě pokusil utéci. Zastavil se, až uslyšel varovný výstřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem jedné hodiny ranní si policejní hlídka při průjezdu ulicí Na Šibeníku v Olomouci všimla vozidla Škoda Octavia s rozsvícenými světly, které stálo zaparkováno v řadě vozidel na pravém kraji vozovky. Ve chvíli, kdy se k němu policisté přiblížili, vozidlo prudce vyjelo a hlídka, které se zdálo být chování řidiče podezřelé, jej začala pronásledovat,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Řidič podle něj na výzvy k zastavení nereagoval. Policisté vozidlo pronásledovali v Olomouci po ulicích Erenburgova, Na Šibeníku, Na Trati, Svatoplukova, Křelovská a následně přes obce Křelov, Topolany, Hněvotín, Olšany u Prostějova, Držovice, Smržice, Dubany, Blatec, Grygov, Krčmaň, Majetín a Brodek u Přerova, kde byl řidič zadržen. Do stíhání se postupně zapojilo několik hlídek.

„Rychlost pronásledovaného vozidla se mezi obcemi pohybovala kolem 180km/h, v obcích kolem 140km/h. V zatáčce při výjezdu z obce Krčmaň dostal řidič smyk a naboural do svodidel, ale ani to mu nezabránilo, aby pokračoval dál v jízdě,“ uvedl mluvčí.

Za obcí Brodek u Přerova podle něj muž vozidlo odstavil v protisměru, vyskočil z něj a začal utíkat do pole. „Policisté užili zákonné výzvy a varovného výstřelu, načež se muž zastavil a policisté jej následně zpacifikovali,“ konstatoval Čunderle.

Do pachatelem odstaveného vozidla podle něj v protisměru mezitím nabouralo vozidlo jedoucí od Přerova, osádka auta byla kvůli podezření, že utrpěla šok, převezena do nemocnice v Přerově.

Zloděj, který pochází z obce na Přerovsku, se na místě policistům přiznal, že vozidlo odcizil. Poté byl převezen na lékařské vyšetření do nemocnice v Přerově se zraněními v obličeji, která si způsobil při dopravní nehodě. Je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám