Hlavní obsah

Za přepadení stařenky dostali mladíci 7 let vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě vynesl ve čtvrtek přísné tresty nad dvojici lupičů, kteří ve Frenštátě pod Radhoštěm loni v červenci přepadli osmdesátiletou stařenku, obrali ji o kabelku s několika stokorunami a těžce ji zranili. František Slezák i Michael Zavadilík si odsedí každý sedm let vězení. Oba byli již dříve soudně trestáni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaní mladíci před soudem

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný, kvůli odvolání se případem bude zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci. „Chci, abyste otevřeli okna, aby do soudní síně mohla vstoupit spravedlnost,“ řekl soudcům po vynesení rozsudku Zavadilík.

Oba mladíci u soudu házeli vinu jeden na druhého. „Vůbec jsem nevěděl, co má kamarád v plánu,“ tvrdili oba. Soud jim ale neuvěřil.

Mladíci se na přepadení předem domluvili, starou paní si vyhlédli loni 2. července na ulici. Slezák do ni strčil, až důchodkyně spadla na zem. Pak se k ní sehnul a sebral jí kabelku, ve které měla 500 korun a pár bezcenných osobních věcí. Druhý obžalovaný hlídal a dělal zeď.

Žena utrpěla zhmoždění levého předloktí, tržně zhmožděnou ránu na prstu levé ruky a zlomeninu stydké kosti. „Stav ženy se do současné doby nezlepšil,“ řekl státní zástupce.

Podle soudce Igora Krajdla by za normálních okolností bylo možné uvažovat o tom, že Slezák dostane vyšší trest, protože si u přepadení počínal aktivněji. „Nicméně pan Zavadilík zhoršil své postavení svou výpovědí u hlavního líčení, kde odvolal své přiznání z přípravného řízení,“ řekl soudce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám