Hlavní obsah

Lupič zamkl servírku na záchodě, zaznamenala to kamera

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Videozáznam z loupežného přepadení herny v Ostravě-Zábřehu zveřejnila ve středu ostravská policie. Žádá veřejnost o pomoc při zjištění totožnosti neznámého lupiče. Ten nejprve donutil obsluhu k vydání peněz, pak barmanku uzamkl na záchodě a utekl.

Článek

Loupež se stala 6. září před sedmou hodinou ranní. Muž nejprve požádal servírku o rozměnění peněz. Když žena otevřela trezor, vytáhl nůž a žádal peníze.

„Žena ve strachu pachateli vydala finanční částku, načež byla vyzvána k vydání dalších peněz, uložených mimo trezor. Pachatel pak ženu uzamkl na toaletě a z místa odešel. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Ženu našli až objednaní řemeslníci, kteří měli v objektu provádět elektroinstalace.

Z videozáznamu je zřejmé, že podezřelý přišel do herny bez maskování, krátce před skutkem se zakrýval kapucí, a poté co uzamkl servírku na toaletě, se ještě pravděpodobně snažil zkontrolovat záznamové zařízení.

„Asi chtěl odnést nosič informace, nicméně otevřel nesprávnou CD mechaniku a záznam tak zůstal pro potřeby pátrání zachován,“ dodala mluvčí. Pachatel je ve věku 35 až 40 let, vysoký asi 175 centimetrů, má krátké vlasy česané uprostřed na pěšinku a mluví plynule česky.

„Žádáme svědky, kteří mohou k věci uvést jakoukoli informaci, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám