Hlavní obsah

Přesvědčivý Slovák podváděl v pražských divadlech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté zadrželi mladého muže ze Slovenska, který je podezřelý, že si ve známých pražských divadlech objednával vstupenky, za něž nezaplatil, a půjčoval si peníze od herců a personálu, které nevrátil. Škoda se odhaduje na 50 000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sdělil to v úterý mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Dvaadvacetiletý muž byl za podobné činy už trestně stíhán na Slovensku, nyní mu hrozí až pětileté odnětí svobody.

"V divadlech se mladík vždy odkázal na fiktivního známého, pro kterého má vyzvednout objednané lístky, které budou následně hrazeny fakturou. K úhradě však nikdy nedošlo," uvedl mluvčí. Podezřelý pak vstupenky prodával nebo jimi obdarovával kamarády. Navíc si od personálu a herců půjčoval částky od 200 do 500 korun, které nevracel.

Česká televize v úterý uvedla, že se mladíka podařilo dopadnout i díky tomu, že se pražská divadla navzájem varovala a upozornila policii. Ta muže, kterého nyní média nazývají "divadelním fantomem", dopadla před Divadlem na Vinohradech.

"Kriminalisté se však domnívají, že se obdobného jednání dopouštěl i mimo hlavní město, a poškozených může být tudíž mnohem víc," upozornil Hulan. Případní podvedení lidé se mohou přihlásit na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám