Hlavní obsah

Řidič urazil po dálnici u Ostravy 20 kilometrů, havaroval a utekl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po řidiči, který v pátek časně ráno vjel na dálnici do protisměru a ujel tak minimálně dvacet kilometrů, pátrá policie. Řidič se během své šílené jízdy střetl s jedním protijedoucím autem, které přišlo o zpětné zrcátko. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Telefonáty naštvaných řidičů zasypaly operační středisko policie v pátek po půl šesté ráno. „Policisté okamžitě na situaci zareagovali a snažili se zjistit, v jakém úseku dálnice se vozidlo pohybuje," uvedla Štětínská.

"Řidiči, kteří policistům telefonovali, jeli po dálnici ve směru do Brna. Setkali se s vozidlem protijedoucím v jejich pruzích ještě před Klimkovickým tunelem. Jeden z nich se navíc s neznámým vozidlem v katastru obce Bravantice střetl. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, došlo jen k poškození zrcátka,“ sdělila mluvčí.

Jak a proč se neznámý řidič ocitl v protisměru a kudy dálnici opustil, zatím není jasné. „V prvé řadě je nutné zjistit, kdo seděl za volantem. Policisté disponují určitými informacemi, ale uvítají samozřejmě veškerá svědectví občanů. Jakékoli informace k vozidlu tmavé barvy a jeho osádce je možné sdělit na bezplatné policejní lince 158,“ doplnila Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám