Hlavní obsah

Podvodník Pažout, který na ženách vylákal statisíce, dostal další trest

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na další čtyři roky odsoudil Městský soud v Brně známého podvodníka Davida Pažouta. Muž si v současnosti odpykává trest odnětí svobody na čtyři a půl roku za to, že od roku 2006 vylákal podvodem od několika žen více než milión korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Soudní senát poslal Davida Pažouta do vězení na čtyři roky. Mladík si odpykává jiný trest, k soudu nedorazil.

Článek

V současnosti již zavřený 28letý muž vystupoval nejčastěji pod jménem Dominik Marků. Za podvody ve výši více než milión korun, které páchal již od roku 2006, byl už odsouzen na čtyři a půl roku.

Přesto i v době, kdy měl ještě podmínku, pokračoval dál s navazováním známostí hlavně se ženami, od kterých lákal pod různými záminkami částky od několika tisíc až po statisíce korun.

Tresty se nesčítají a v praxi to znamená, že by měl Pažout po vykonání současného trestu nastoupit na nynější nový čtyřletý.

Zastavila kvůli němu šperky od rodičů

V oblasti přesvědčování byl neobyčejně úspěšný. Potvrdily to i čtyři svědkyně, které ve středu v Brně před soudem vypovídaly, ovšem trvaly na své anonymitě. Jedna z nich, která byla mezi posledními okradenými, dokonce neměla k Pažoutovi vůbec žádný osobní vztah, viděla ho podruhé v životě a přesto mu „věnovala“ 85 tisíc korun.

„Zcela náhodou na firemním večírku se dověděl od mé nadřízené, s níž se znal a se kterou jsme i kamarádky, že mám peníze na hotovosti. Chtěla jsem kupovat nemovitost. Od přítelkyně získal můj telefon i adresu a přijel za mnou taxíkem z Brna do Zlína. Tam mě přesvědčil, abych mu půjčila 85 tisíc na dar právě pro moji přítelkyni. Mělo jít o krb. Zároveň mě poprosil, abych to nikomu neříkala, že to má být překvapení. Dal mi směnku na 100 000, dušoval se, že je brzy vrátí,“ uvedla svědkyně.

„Překvapení jsem pak zažila o pár dnů později já sama, když jsem uviděla Pažouta v televizi jako již vyšetřovaného podvodníka. Podle mne má obrovský přesvědčovací a herecký talent,“ dodala.

Jinou zase okouzlil tak, že dokonce jako nemajetná žena na mateřské zastavila šperky, které měla od rodičů. Při vylákání vyšších sum obvykle používal fingované telefonáty svým „obchodním partnerům či zaměstnancům“, kterým nařizoval, aby do určitého data převedli dlužnou částku - obvykle i s navýšením na účet věřitele. Poté se obvykle dušoval, že peníze byly odeslány na jiný účet a podobně. Některým psal básně, před jinými dokázal plakat, nebo tvrdil, že je v nemocnici po infarktu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám