Hlavní obsah

Sanitář podle policie znásilnil muže na vozíku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Královéhradečtí kriminalisté v pátek zadrželi 49letého zaměstnance jedné z nemocnic na Hradecku, kterého následně obvinili ze znásilnění. Za to muži hrozí až desetileté vězení. Muž podle policistů zneužil muže upoutaného na invalidní vozík.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Sanitář je podezřelý, že nejméně ve čtyřech případech sexuálně zneužil šestadvacetiletého muže upoutaného na invalidní vozík, který byl v nemocnici hospitalizován,“ řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Mluvčí hejtmanství Imrich Dioszegi potvrdil ČTK, že se jednalo o zaměstnance nemocnice v Novém Bydžově.

"Zaměstnanec v nemocnici končí pro hrubé porušení pracovního řádu, což přímo nesouvisí s jeho obviněním. V souvislosti s touto kauzou vyčkáme na výsledky vyšetřování policie," řekl mluvčí. Muž ve zdravotnickém zařízení pracoval celkem čtyři roky a měl čistý trestní rejstřík.

Podle kriminalistů muž zneužil imobilitu a bezbrannost pána a přes jeho odpor a výslovný nesouhlas ho osahával na intimních místech a dalších částech těla. V jednom případě se pokusil o anální sex.

„Poté mu vyhrožoval násilím, pokud někomu vyzradí jejich tajemství. Mladý muž však našel odvahu a svěřil se zdravotnickému personálu,“ doplnila mluvčí.

Policisté podali podnět státnímu zástupci na uvalení vazby. „Soud návrh akceptoval a muž bude vyšetřován vazebně,“ uzavřela Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám