Hlavní obsah

Žena bodala muže vším, co vysypala z kredence

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Závažný zločin, kdy dvaatřicetiletá žena pobodala vším, co jí přišlo pod ruku, svého dvaašedesátiletého partnera, vyšetřují policisté na Zlínsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K případu došlo v pátek, kdy jsme ve Zlíně současně řešili přepadení banky v centru města. Událost se stala ve Slavičíně, v jedné ubytovně pro sociálně slabší spoluobčany,“ informovala v úterý mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. Policie o případu informovala hned v pátek, v úterý poskytla mluvčí podrobnější sdělení.

„Muž a žena spolu žili jako druh a družka, přičemž právě obviněná žena byla už čtyřikrát pravomocně odsouzená, jednou dokonce nepodmíněně. Poté, co se vrátila z tříměsíčního výkonu trestu, opět žila v ubytovně se svým starším druhem. Minulý pátek odpoledne jejich neshody vygradovaly a ona ho pobodala,“ řekla Bartíková.  

„Bodala do něj vším, co vysypala z kredence: nožem, pilníkem. Muž měl poraněné hlavně ruce od toho, jak se bránil. Předchozí trestné činy této ženy byly také vesměs násilného charakteru. V minulosti se už dopustila ublížení na zdraví, těžké újmy na zdraví, ohrožování pod vlivem návykové látky, porušování domovní svobody. Teď jí hrozí za pokus o vraždu trest odnětí svobody až na šestnáct let. Žena je stíhána vazebně,“ popsala mluvčí.

Kriminalisté ve Zlínském kraji v tomto roce vyšetřovali už tři dokonané vraždy, čtyři pokusy a jednu přípravu vraždy. Objasněnost tohoto nejzávažnějšího zločinu je stoprocentní. Všechny případy se staly mezi známými či příbuznými. 

Obyvatele v kraji letos vyděsila vražda v Hulíně na Kroměřížsku, kdy jednadvacetiletý muž brutálně zavraždil čerstvou maturantku, svou tajnou přítelkyni. V Koryčanech na Kroměřížsku muž zavraždil svou známou, se kterou více než rok bydlel. Pohřbil jí do jímky v chodbě domu.  V Topolné na Uherskohradišťsku zase manžel zastřelil svou čtyřicetiletou manželku. Vražda se stala v kuchyni jejich restaurace. Sám pachatel utrpěl zranění a doposud nebyl schopen výslechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám