Hlavní obsah

Na lékaře Bartáka podala oznámení další žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Už šestá žena podala trestní oznámení na lékaře Jaroslava Bartáka. Uvedla to Jitka Rybenská z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4. Policie lékaře šetří kvůli podezření na znásilnění, vydírání, omezování osobní svobody, vyhrožování a ublížení na zdraví.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Barták

Článek

Lékař vinu odmítá a o ženách, které oznámení podaly, tvrdí, že byly prostitutky a on jim za služby "osobních asistentek" platil.

Tvrdí, že kauza je spiknutí.

Barták je spolumajitelem kliniky v Praze - Modřanech. V médiích se o dívkách, které na něj podaly trestní oznámení, vyjadřoval nevybíravě. Nazýval je například horizontální pracovnice.

Případ rozpoutala jeho asistentka Lucie, kterou měl na cestě po Filipínách napadnout a zabavit jí pas. V záchraně dívky se angažoval dokonce i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Od jeho výroků se distancovala modřanská poliklinika, ve které je Barták třetinovým vlastníkem a kde podle slov dalších dvou spolumajitelů Jitky Novotné a Františka Fencla Barták nikdy neordinoval.

Barták už kvůli násilí na mladých ženách jednou skončil před soudem. V prosinci 2007 údajně brutálně zbil před pražským Michnovým palácem svou asistentku. Případ skončil před soudem, kde žena přijala odškodnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám