Hlavní obsah

Podvodník z Plzně vylákal od důvěřivých žen milióny

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Miliónové částky podvodně vylákal od důvěřivých žen 35letý muž z Plzně. „Seznamoval se s nimi přes internet. Používal falešné jméno a po navázání bližšího vztahu od nich požadoval poskytnutí finančních prostředků na své podnikání. Při tom používal historku o tom, že podniká se svým společníkem ve Švýcarsku a nyní nutně potřebuje peníze,“ uvedla mluvčí krajské policie Hana Jehlíková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ženy pak podle mluvčí uzavíraly bankovní i nebankovní úvěry a půjčené peníze muži předávaly. „Policistům se zatím přihlásilo devět podvedených žen, které podezřelému vyplatily částku 3,5 miliónu korun,“ upřesnila mluvčí.

Podvodník se představoval jako Patrik Fišer, Patrik Kučera, Petr Fišer, Patrik Novota, Novák, Trnka nebo Bělohlavý a k e-mailové komunikaci používal různé adresy. Není vyloučeno, že poškozených bude ještě více. Muž je od února ve vazbě pro jinou trestnou činnost.

„Obviněný v 216 případech, od listopadu 2003 do srpna 2010, vylákal z 48letého cizince finanční hotovost přesahující celkovou částku osm miliónů korun na údajné společné podnikatelské záměry. Aby snadněji finanční prostředky od poškozeného získal, dodával mu fiktivní, padělané nebo pozměněné doklady potvrzující tato jednání,“ dodala Jehlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám