Hlavní obsah

Po policistovi hodil pytel cementu a kopl jej do rozkroku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně divoký zásah mají za sebou policisté z Tišnova. V noci na čtvrtek byli voláni do Jamoborovy ulice sedmatřicetiletou ženou, kterou doma nevybíravě slovně i fyzicky napadal její opilý manžel. Ten pak napadl i je.

Článek

Po příjezdu na místo se hned přesvědčili, že s domácím násilníkem nebudou mít jednoduchou práci. Opilec, který později nadýchal jeden a půl promile, totiž proti hlídce hned obrátil svou zlost.

Nejprve strážce zákona zpražil sprškou urážek, aby se následně objevil mezi dveřmi s pytlem cementu, který po policistech s překvapující mrštností hodil. Ani to ale nebyl konec jeho řádění. Po svém vrhačském výkonu se na policisty vrhl a jednoho z nich kopl do rozkroku a nádavkem jej kousl do ruky.

„Hlídka ke zklidnění opilce použila hmaty a chvaty sebeobrany a přiložila služební pouta. Paradoxně se do zásahu vložila i podnapilá žena, která policisty přivolala. Začala jim totiž bránit v zákroku proti manželovi. I proti ní museli policisté použít hmaty a chvaty sebeobrany,“ prohlásil policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že muž střízlivěl v policejní cele a ráno mu policisté sdělili podezření z násilí proti úřední osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám