Hlavní obsah

Policistům ujížděl mladík v porsche

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pocitem, že když usedne do silného auta, stává se rovnou neomezeným vládcem silnic, zřejmě utkvěle trpěl teprve čtyřiadvacetiletý mladík, který v neděli usedl do porsche a jal se vysokou rychlostí projíždět silnici 1/43 z Brna na Svitavy, která si nese přídomek silnice smrti. V tu chvíli ale měli zrovna blanenští policisté v plném proudu rozjetou kontrolní akci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladík v porsche se kolem nich prořítil v úseku s povolenou devadesátkou rychlostí 168km/h.

„Přestože jej policisté u obce Krhov začali zastavovat, řidič jejich výzvy neuposlechl a pokračoval dál směrem do Sebranic. Přitom předjížděl i přes plnou čáru. Policisté jej nakonec zastavili pomocí mobilních zábran. Řidiči byla za jeho chování na silnici uložena kauce 10 tisíc korun,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Ani další řidiči se na silnici nechovali jako svatoušci. Dvacetiletý řidič BMW ve velké rychlosti předjížděl několik aut přes plnou čáru, s rychlostí si nelámali hlavu ani motorkáři, nejrychlejšímu policisté naměřili 175km/h.

„Při akci, které se účastnilo téměř dvacet policistů, bylo zkontrolováno 56 motocyklů a 15 osobních vozidel. Celkem policisté odhalili 27 přestupků a uložili blokové pokuty za 28 tisíc korun,“ dodala Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám