Hlavní obsah

Auto se zřítilo na dálnici D1, jeden člověk zemřel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bernartice
Aktualizováno

Těžká dopravní nehoda se stala v pondělí po poledni na 61. kilometru dálnice D1 směrem na Brno. Kvůli zásahu záchranářů na místě musel být provoz zcela zastaven, policie sváděla vozy na objízdnou trasu.

Článek

Podle informací policie se osobní auto zřítilo ze stráně na dálnici. Zda tomu tak opravdu bylo, ale stále není jasné. "Osobní auto spadlo na dálnici na 61. kilometru ze stráně," řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Operační důstojník dálniční policie v Bernarticích však tuto verzi vyvrátil. Nehoda se podle něj stala přímo na silnici D1. Svědci pro TV Nova uvedli, že vozu praskla pneumatika. Neovladatelné auto následně vjelo na stráň u dálnice, kde se několikrát převrátilo a dopadlo zpět na vozovku.

Při nehodě jeden člověk zemřel, další dva byli zraněni těžce a jeden lehce. Nehoda se stala kolem poledne.

Středočeská záchranná služba na místě měla čtyři vozy a vypomáhala ještě sanitka humpolecké záchranné služby i letecká záchranná služba z Prahy.

"Nejtěžší zranění měla jediná žena ve voze, která utrpěla těžká mnohočetná zranění a nejevila známky života. Záchranáři u ní prováděli ještě resuscitaci, ale obnovit základní životní funkce se nepodařilo, lékař musel konstatovat smrt," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Spolujezdec byl transportován letecky ve vážném stavu do střešovické nemocnice v Praze. Zbývající dva muži, jeden s lehkým a druhý se středně těžkým zraněním, byli převezeni do Brna humpoleckou záchrannou službou.

Kvůli odstraňování nehody byly uzavřeny všechny jízdní pruhy, hasiči pomáhali záchranářům s oživováním zraněných.

Policie odkláněla dopravu z dálnice na exitu 56 na Zruč nad Sázavou, zpět se mohli řidiči vrátit na exitu 66 od Lokte. Uzavírka byla podle dopravních informací před 17. hodinou odstraněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám