Hlavní obsah

Za trojnásobnou smrt na jezu nebude nikdo stíhán

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kvůli červnové tragédii na řepčínském jezu v Olomouci, při které během školního výletu zemřeli tři lidé, nebude policie nikoho stíhat. Kriminalisté vyšetřování případu uzavřeli, což potvrdila mluvčí policie Marie Štrbáková.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Jez u malé vodní elektrárny v olomoucké části Řepčín, u něhož došlo k tragédii.

Článek

Při výletu základní školy z Nového Jičína se utopil třináctiletý žák a jeho učitelka, později zemřel v nemocnici i mladý instruktor. Vzhledem k smrti učitelky a instruktora policie podle Štrbákové případ odloží.

"Svědci byli vyslechnuti, vyšetřování je uzavřeno. K události se vzhledem k její citlivosti už nebudeme dále vyjadřovat," uvedla mluvčí.

Tragédie na řepčínském jezu se stala 9. června při výletu sedmé třídy novojičínské školy, která splouvala řeku na raftech. Třináctiletý chlapec skočil o přestávce z břehu do vody. Ve snaze jej zachránit se za ním vzápětí vrhla učitelka i instruktor.

Učitelce a chlapci již nebylo pomoci, instruktora v kritickém stavu záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. Čtyřiadvacetiletý muž byl později převezen blíže k rodině do vyškovské nemocnice, tam však v polovině července zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám