Hlavní obsah

Řidička fordu nepřežila srážku s BMW, zranily se i děti

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Řidička osobního automobilu Ford Fiesta zemřela v sobotu krátce před desátou dopoledne po srážce s BMW na silnici mezi Jindřichovým Hradcem a Dolní Radouní. Při nehodě se zranily i děti.

Článek

Těžká zranění utrpěli i čtyři lidé v BMW a také motorkář, který jel za ním a nestačil stroj včas ubrzdit.

„Řidička jela z Jindřichova Hradce a v levotočivé zatáčce dostala smyk. V protisměru tvrdě narazila do BMW, který úplně zdemolovala. Do trosek pak naboural motorkář, jenž nestihl stroj dobrzdit,“ informovala Právo mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

"Žena podlehla na místě devastujícím zraněním a dalších pět lidí, včetně dětí, převezli s těžkými zraněními do nemocnice jihočeští záchranáři," uvedla Holická.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranné služby i vrtulník. Mohly už pouze konstatovat smrt řidičky a dále ošetřili a přepravili do nemocnic pět lidí včetně dětí.

„Na traumatologické oddělení nemocnice Jindřichův Hradec jsme převezli asi čtyřicetiletou ženu s úrazem paže, dále dvě děti předškolního věku, jedno s podezřením na úraz břicha a druhé se zhmožděným ramenem, a asi šedesátiletého muže s úrazem dolní končetiny,“ konstatovala mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafová.

Dále poznamenala, že asi dvacetiletého řidiče motocyklu s poraněním předloktí, hlavy a zhmožděním krční páteře transportovali záchranáři vrtulníkem na traumatologické oddělení nemocnice v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám