Hlavní obsah

Ukradený rohlík pocítí policista na výplatě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiprocentní srážka z platu po dobu dvou měsíců, takový je trest pro osmatřicetiletého domažlického policistu, který v květnu v supermarketu ukradl čokoládový rohlík a mezi regály ho tajně snědl.

Článek

„Ze shromážděných důkazů jsem dospěl k závěru, že se policista dopustil přestupku proti majetku. Za to jsem ho finančně postihl,“ řekl ve čtvrtek Právu šéf domažlické policie Miloslav Hora. Upozornil ale na to, že jeho rozhodnutí ještě není pravomocné. „Dotyčný se může proti němu odvolat. V tom případě by rozhodoval krajský policejní ředitel,“ dodal Hora.

Kriminalistického technika načapala při krádeži ochranka Kauflandu. Jeden z hlídačů si ho vyfotil na mobilní telefon v okamžiku, kdy schovaný mezi regály a mimo záběr bezpečnostních kamer drží v ruce rozjedený croissant. U kasy pak policista pečivo zatajil.

„Ochranka dotyčného poté vyzvala, aby za rohlík zaplatil šest korun, že tím bude celá věc uzavřena. On se na ně osopil, že žádný rohlík nesnědl a že to považuje za křivé obvinění. Přitom upozornil na to, že je policista. Po několikaminutovém dohadování mu hlídači oznámili, že zavolají jeho kolegy,“ uvedl zdroj, který má o incidentu detailní informace.

Původně mu hrozil odchod do civilu

Právo dále zjistilo, že na fotografii, která má hříšníka usvědčovat, chybí jeho hlava. „K důkazům jsme proto přidali ještě záběry z bezpečnostní kamery u pokladny, abychom ztotožnili jeho oblečení,“ vysvětlil zdroj.

Podezřelý policista, který se nechal zastupovat advokátem, od začátku svoji vinu popírá. Tvrdí, že na fotografii drží v ruce pouzdro od mobilního telefonu. „To, co měl v ruce, odpovídá barvě toho rohlíku. Navíc ho viděli další dva nezávislí svědci. Kromě jeho přiznání svědčí všechno proti němu,“ uzavřel zdroj.

Policistovi původně hrozil přísnější trest, a to odejmutí služební hodnosti a tím okamžitý odchod do civilu. Nadřízení ale přihlédli k jeho doposud bezproblémovému chování a dobrým pracovním výsledkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám