Hlavní obsah

Opilou ženu za volantem zastoupil její 15letý syn

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za volant Volkswagenu Sharan usedl ve středu pozdě večer teprve patnáctiletý mladík. Stalo se tak poté, co se jeho matka opila na soukromé oslavě. Sedmatřicetiletá žena nadýchala téměř jedno a půl promile.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka zastavila vozidlo, které řídil 15letý hoch, v obci Vlasatice nedaleko Brna ve středu pozdě večer. „Auto sice řídil bravurně, ale bez řidičského oprávnění a za volantem neměl co dělat,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté nemuseli dlouho pátrat po důvodu, proč usedl za volant. „Vysvětlení se našlo jednoduché. To podala, i když občas trochu nesrozumitelně, na vedlejším sedadle sedící sedmatřicetiletá matka,“ informoval policejní mluvčí.

Sedmatřicetiletá žena se údajně vracela z oslavy. „Byla prý na soukromé oslavě a trochu si přihnula. Potvrdila to i orientační dechová zkouška na alkohol. Žena měla v dechu skoro půldruhé promile,“ řekl Malášek.

Mladík i jeho matka nyní musí počítat s trestním stíháním. Žena se provinila svěřením řízení vozidla neřidiči, hoch zase řízením motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám