Hlavní obsah

Sňatkový podvodník Pažout vylákal od žen statisíce

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Každou příležitost ke snadnému a bezpracnému výdělku dokázal využít osmadvacetiletý David Pažout. Pro mladého muže měly slabost zejména ženy, které mu, aniž by to později dokázaly samy vysvětlit, peníze přímo sypaly. Brněnský Městský soud už Pažouta za podvody, krádeže a vydírání poslal na 4,5 roku za mříže, nyní se ale výtečník před soudem zpovídá z dalších podvodů.

Článek

Na kontě má Pažout zatím prokázaných 14 podvedených, které měl dohromady obrat o téměř 1,5 miliónu korun. Mezi podvedenými byla i finalistka pěvecké soutěže Superstar nebo manažer známého českého herce a dabéra, kterému Pažout tvrdil, že shání peníze na film, v němž by měl hrát onen herec, ovšem že zrovna nemá peníze na cestu do Brna. Takto mu manažer vyplatil 15 tisíc korun, samozřejmě bez jakéhokoli výsledku.

Mezi poslední Pažoutovy kousky mělo patřit obrání sedmi žen a jednoho muže o více než půl miliónu. S mužem se seznámil na pokoji brněnské psychiatrické léčebny.

„Tvrdil, že by měl získat v nejbližší době peníze a teď zrovna prý potřebuje půjčit. Tak jsem mu dal 20 tisíc. Pak jsem mu půjčil dalších 28 tisíc, ale na to už nemám doklady. Vypadal seriózně, ale nic mi nevrátil,“ přiznal postarší muž.

Dala mu peníze, které měla na dárky

„Seznámili jsme se krátce před Vánoci, kdy mě oslovil na ulici. Pak mi začal psát smsky, že potřebuje půjčit, nakonec jsem mu dala 10 tisíc korun,“ popsala mladá dívka, kterak člověku, kterého viděla jen třikrát v životě, dala peníze uspořené na dárky.

„Poznali jsme se někdy kolem Vánoc, zval mě na tequily, což je docela drahé pití, a tím na mě udělal dojem. Pak zavolal, že potřebuje půjčit čtyři tisíce, tak jsem mu je dala,“ přiznala další dívka.

Nejvíce, téměř 300 tisíc korun, do Pažouta investovala další z žen. Jak se to mělo mladému muži podařit, ale zůstalo skryto tajemstvím, neboť zhrzená žena se styděla vypovídat před novináři v soudní síni, a soudkyně proto síň nechala vyklidit. Pažout může v procesu dostat až další tři roky vězení, verdikt by mohl padnout v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám