Hlavní obsah

Útočník napadl muže v baru kusem betonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pátrají po neznámém muži, který v neděli nad ránem v baru na sídlišti Sever v České Lípě napadl jedenatřicetiletého hosta. Útočník na muže sedícího u pultu zaútočil znenadání a bez varování. V obličeji jej zranil hozeným kusem betonu. Napadený zůstává v nemocnici. Muži, který jej poranil, hrozí vězení.

Foto: Profimedia.cz

Muž použil jako zbraň kus betonu. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál kolem páté hodiny ranní v baru Hong Kong v Příbramské ulici. Pachatel po útoku okamžitě zmizel. "Hozený předmět hosta vážně zranil v obličeji a způsobil mu zlomeninu nosních kůstek včetně bolestivé zhmožděniny čelisti," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková a dodala, že motiv útoku se snaží zjistit policisté.

Zatím případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví, za které dosud neznámému pachateli hrozí až tříletý trest. U toho ale zůstat nemusí. "V případě, že se léčba napadeného muže zkomplikuje, může vyšetřovatel případ překvalifikovat přísněji," dodala mluvčí policie.

Pokud člověk, který se ublížení na zdraví dopustí, způsobí napadenému těžkou újmu na zdraví, může jej soud poslat do vězení až na osm let. Trestný čin těžké ublížení na zdraví zákon trestá až desetiletým vězením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám