Hlavní obsah

V Ostravě spadl neobydlený dům

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jednopatrový dům se v úterý po poledni zřítil v ostravské městské části Hrušov. Podle informací moravskoslezských hasičů se však jednalo o neobydlený objekt, jehož dvě třetiny se již zřítily před nějakou dobou.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Takto vypadají polorozpadlé domy ve vybydlené části Slezské Ostravy, v Hrušově.

Článek

„Snad jej měli využívat bezdomovci, na místě proto jsou záchranáři i se svými psy a prohledávají ruiny,“ sdělil po poledni Právu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Záchranáři pod sutinami žádného člověka nenašli. „Navíc stál neobydlený dům na velmi odlehlém místě, takže nebyla ani zastavena doprava. Na místě byli hasiči, policisté a strážníci," sdělila odpoledne ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Událost ohlásil muž bez domova. Dům měl na šířku tak deset metrů, na délku zhruba dvacet metrů. Nachází se v dlouhodobě neobývané části Ostravy,“ doplnil Kůdela.

Neutěšený obrázek kdysi vzkvétající čtvrti

Polorozpadlé, špinavé a vylidněné domy, pusté ulice, zanedbané poddolované okolí s odpadky, kde se občas objeví bezdomovec s vozíkem či osamělé romské dítě. Takto v současnosti vypadá část Slezské Ostravy Hrušov, který byl kdysi lukrativní ostravskou adresou, kde se narodili například i zpěvačka Marie Rottrová či herec Vlastimil Brodský.

Vedení Ostravy ale nechce nechat oblast ležící výhodně u dálnice D1 a nedaleko centra krajské metropole napospas svému osudu. Plánuje v Hrušově vybudovat nový průmyslový areál, nejpozději by se měl začít stavět po roce 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám